Over mij

mg class=”attachment wp-att-250 alignleft” src=”http://janinekruit.nl/wp-content/uploads/janine_3.jpg” alt=”570x350px_janine_MG_8394″ width=”246″ height=”151″ />Ik ben de initiatiefneemster achter creatief atelier “De Andere Wereld.” Een wereld vol passie, fantasie en bezielde creativiteit.

Mijn opleiding is tweeledig; de modeacademie in Arnhem en de studie Nederlands in Utrecht. Deze twee passies worden gecombineerd in mijn werk. Vorm en taal zijn twee prachtige elementen voor kunst. Vorm te zien in schilderijen, objecten en stoffen. Taal te zien in poëziefragmenten, mooie zinnen, woorden en elementen uit vreemde talen. Ik werk met de handmatige zeefdruktechniek, wat mijn werk een zeer eigen sfeer geeft. Andere druktechnieken waar ik mee werk zijn de linoleumdruktechniek, textieldruk met houten stempels en de combinatie van bedrukken en bewerken met textielkrijt. Mijn acrylverfschilderijen combineer ik met pastelkrijt en ecoline.

Mijn werk kan op afspraak worden bekeken in het atelier, ook wordt nieuw werk regelmatig op de website getoond.

Naast mijn werk als zelfstandig kunstenares ben ik werkzaam als freelance docente op middelbare scholen en voor het centrum voor kunstzinnige vorming in mijn woonplaats. Daarnaast werk ik parttime in een boekhandel.